A Pálinka Lovagrend szerint túl kevés pálinkát iszik a magyar, áfát kellene csökkenteni

Mintegy 60 százalékkal esett vissza tavaly a pálinka kereskedelmi forgalma a népegészségügyi termékadó (neta) bevezetésének hatására, az ágazat stabilitásának megőrzése érdekében a Magyar Pálinka Lovagrend a szakmai szervezetek támogatásának megszerzését követően szorgalmazná a Pénzügyminisztériumnál (PM) a termék általános forgalmi adójának (áfa) 27 százalékról 5 százalékra csökkentését.

Borfesztivál – szombat este, nálad! Nem kell tovább várni, itt „az a bizonyos” alkalom egy jó borra!

Sokan tartogatunk egy (vagy több) üveg italt valamilyen különleges alkalomra. Féltve őrizzük, óvatosan csomagolva visszük magunkkal minden költözéskor, és a nagyobb események előtt fontolóra vesszük, ez vajon elég különlegesnek számít-e… Ne várjunk tovább, hiszen itt a „Nyisd ki azt a bizonyos üveg bort!”-este! Csak arra ügyeljünk, hogy adjuk meg a módját, és megfelelően élvezhessük ki […]

Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját

Gyulán szervezik meg Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját, az április 24-én kezdődő rendezvényen többek között az alma és csonthéjas termésű, vadontermő és bogyósgyümölcsökből készült, valamint a szőlő- és tönkölypálinkákat készítő szeszfőzdék szakmai elismerésben részesülhetnek – közölték a szervezők az MTI-vel.