Nyelvtanulás nemzetközi környezetben

Egyetem

A magyar mint idegen nyelv mellett ezen a nyáron először idegen nyelveket is lehet tanulni a Debreceni Nyári Egyetem szervezésében.

Az egyhetes, 30 órás tanfolyamokat a magyar nyelvkurzusok ideje alatt, július közepétől augusztus közepéig hirdeti meg az intézmény angol, spanyol, francia, német és olasz nyelven. A nyelvtanulók egyúttal részt vehetnek több olyan programon, amelyet egyébként a külföldi hallgatóknak szerveznek, így mindkét fél számára egyaránt lehetőség nyílik a nyelvgyakorlásra, hiszen a külföldiek nem csak a többi külföldivel beszélgethetnek magyarul, hanem magyar anyanyelvűekkel, a hazai résztvevők pedig akár anyanyelvűekkel is gyakorolhatják a tanult idegen nyelvet.

– A nemzetközi környezet, a szociális kapcsolatok kialakítása mind támogatják a nyelvtanulót, ezért döntöttünk az új kínálat mellett – mondta az unideb.hu portálnak Szaffkó Péter igazgató.

A Debreceni Nyári Egyetem történetében nem új a kezdeményezés, hiszen az alapításkor a résztvevők szintén tanulhattak idegen nyelveket.

A kurzusokra a jelentkezési határidő: 2016. május 15.
Bővebb információ: www.nyariegyetem.hu