Campus Sportfesztivál 2015

Egyetem

7. alkalommal rendezi meg július 22-23-án a Debreceni Egyetem a Campus Sportfesztivált, a hazai és határon túli intézmények sportvetélkedőjét.

2015-ben négy sportágban indulhatnak a versenyzők: kispályás labdarúgás, kosárlabda (női és férfi csapatoknak egyaránt), strandröplabda és BeStrong, valamint idén a Campus Sportfesztivál keretei között rendezik meg az Egyetemi Bajnokok Ligáját, ahol a magyar felsőoktatási intézmények bajnokai mérkőzhetnek meg egymással.

A házigazda Debreceni Egyetemen kívül Nyíregyházáról, Miskolcról, Egerből, Győrből, Szombathelyről, Budapestről, Kecskemétről, Szegedről, Gödöllőről érkeznek csapatok felsőoktatási intézményekből. Ezen kívül határon túli intézmények hallgatói is részt vesznek a fesztiválon. A temesvári, kolozsvári, csíkszeredai, nagyváradi, brassói és beregszászi intézmények hallgatói már visszatérő résztvevőként jelentkeztek az idei rendezvényre. Idén először az Ungvári Nemzeti Egyetemről egy focicsapat és egy strandröplabda csapat, a Selye János Egyetemről egy focis csapat is részt vesz a fesztiválon.

Tavaly a Debreceni Egyetem női és férfi kosárlabdázói is megszerezték az első helyet, idén címvédésre készülnek. A rendezvényre összesen 47 focicsapat, 8 férfi és 5 női kosárlabda csapat és 26 strandröplabda csapat jelentkezett. A BeStrong megmérettetésre 22-en jelentkeztek.

A focit és a strandröplabdát az egyetemi sporttelepen, a DEAC pályán, a kosárlabdát a klinikai és a Böszörményi úti tornateremben rendezik, a BeStrong versenyzői pedig a Campus Fesztivál területén felállított kondiparknál mérhetik össze erejüket.

A sportfesztivál eredményhirdetését július 23-án, csütörtökön 15.00 órától rendezik a Campus Fesztivál északi rendezvényterén a kondiparknál.

unideb.hu