Kosárlabda

DEAC – ELTE-BEAC ÚJBUDA – Vállalható vereség a listavezetőtől

Sport

Hat ponttal kaptak ki a hölgyek az ELTE-BEAC Újbuda gárdájától. A férfi először tudtak győzelmet elérni Kecskeméten.

Az amatőr női bajnokság 14. fordulójában az idáig 13 meccséből 12-t megnyerő, több egykori első osztályú kosarast felvonultató ELTE-BEAC Újbuda gárdáját fogadta a DEAC az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban

A mérkőzésnek ugyan nem a debreceniek voltak az esélyesei, de fegyelmezett és motivált játékuknak köszönhetően sikerült megnehezíteni az ellenfél dolgát. Ezt mi sem jelzi jobban, mint, hogy egy játékrészben sem volt öt pontnál nagyobb különbség a két csapat között, sőt a harmadik felvonást meg is nyerte a DEAC.

 

NBI NŐI Amatőr Bajnokság, 14. forduló

DEAC – ELTE-BEAC ÚJBUDA 63-69 (17-21, 12-17, 21-16, 13-15)

DEAC: Szabó Réka 3/3, Jávor Petra 11/6, Gál Annamária 9, Göttlinger Anna 22/6, Földvári Andrea 14 csere: Új Eszter Dorottya 3/3, Papp Alexandra, Chvatal tünde 1, Máriás Fruzsina, Szendrei Fruzsina (n.j.)

Edzői nyilatkozat:

Sikerült megizzasztani a csonka csapattal érkező első helyezettet!Reális esélyünk volt megnyerni a meccset,de sajnos elbuktuk a lepattanó csatát és zóna védekezésnél is többször rosszul helyezkedtünk.Ennek ellenére végig partiban voltunk,bár úgy gondolom elfáradtunk a saját maguk által diktált tempóban.

Kissé tartalékosan is magabiztos győzelem

A férfi kosárlabda NB I/B 13. fordulójában, a hazai pályán mindenkire veszélyes Mercedes-Benz Gyár KA együtteséhez látogatott Nagy Ágosoton alakulata, mely az élről várhatta a vasárnap esti találkozót.

A mérkőzésre nem utazott el a DEAC izlandi játékosa, Fannar Helgason Pall, aki hazájában tartózkodik, valamint Vas Viktor sem, aki influenzával bajlódott a meccs napján. A hiányzók ellenére, ütőképes csapatot sikerült pályára küldenie szakvezetőnknek, sőt a kispadon is olyan kosarasok ültek, akik minőségi különbséget jelentettek az ellenféllel szemben. A 100 dobott pont önmagáért beszél, a mérkőzés folyamán kiharcolt megannyi fault is hasznosnak bizonyult.

Férfi NB1/B Keleti csoport, 13. forduló

Mercedes-Benz Gyár KA – DEAC 65-100 (19:26, 16:27, 10:23, 20:34)

DEAC: Boldizsár Ferenc 4/3, Nagy Botond 19/6, Pék Dávid 4, Gál Krisztián, Kiss Lajos 14, Takács Dániel 18, Szarka Dávid 4/3, Nagy Benedek 3/3, Erdei Ádám 11, Andrássy Géza 4, Kovács Imre 8, Kaluha Csaba 11

 

unideb.hu